Mijnsite Beringen

Deze fotoreeks fungeert als stille getuige tussen een vergane werkelijkheid en haar achtergelaten artistieke en culturele sporen.

Ooit was het mijncomplex van Beringen het werkterrein van duizenden werknemers. Anno 2012 ontlokt haar verkommerd industrieel erfgoed een beklemmend, elusief gevoel - het oog in oog staan met een spooksite.

Toch ontsluiert deze chaos een subtiele schoonheid. Quasi kunst, geschapen door de natuur – struikgewas verweven met verroest metaal, het surrealistisch beeld van boompjes op een dakloze bovenverdieping, het door storm gecreëerd disharmonisch lijnenspel in afbrokkelende gebouwen, de alom aanwezige aardekleuren veroorzaakt door oxidatie en verwering.

Vanaf de mijnsite ontwaart de fotoreeks eveneens de sociale impact van de steenkoolexploitatie.

Het in één beeld vastleggen van spoorlijnen of grijper en het achterliggend landschap evoceert, als symbolisch beeld, de vestiging van vreemde culturen op Limburgse bodem.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

27.01 | 14:09

Prachtige tekeningen,één voor één kunst van hoog niveau! In het bijzonder omdat ze met zoveel respect in beeld gebracht zijn!Heel blij met deze late ontdekking!

...
10.12 | 20:02

foto's a.u.b. sporthal

dank u , dank ,u ,dank u

...
12.04 | 12:54

een zeer hedendaagse, mooie reeks. De economische benadering van zondagavond op canvas was een opsomming van kansen, gemiste kansen. Dit is Doel!!!!!!

...
19.01 | 21:53

hoe doe je dat? het lijkt wel magie!!!!! super gedaan

...
Je vindt deze pagina leuk